Anlaşmalı Boşanma

Anlaşmalı Boşanma

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nedir?

Bir boşanma davası açılacak ise eşlerin anlaşmalı ve çekişmeli olarak karar kılması gerekmektedir. Boşanma davasında avukatlarımıza vekalet verilecek ise, vekaleti veren kişinin fotoğrafı olması gerekmektedir, sebebi ise eşlerin bilgisi ve izini olduğunun göstermektedir. 

Anlaşmalı Boşanma Şartları

Bu ayrıntı ise anlaşmalı boşanma protokolü olarak bilinir. Eşler hazırlanan protokol üzerinde her madde üzerinde anlaşmış olmalıdır. Anlaşmalı boşanma davasında mahkemeye gidilmeden avukatlarımız tarafından bir anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanmalıdır. Hazırlanan bu anlaşmalı protokol örneği mahkemeye sunulur. Bu protokolde her şey yazılmalıdır. Eşler protokol hazırlarken tazminat, mal paylaşımı, eğer var ise çocukların velayeti, ziynet eşyalarının paylaşımı, nafaka, soyadı gibi konularda kesin olarak anlaşmalıdır. Anlaşama sağlandıktan sonra avukatlarımız tarafından imzalatılır. 

 Eşler en az 1 yıldır evli olmalıdır, bu süre nikah tarihinden itibaren hesaplatılarak kabul edilir.

 İki taraf da boşanma konusunda kararlı olmaları gerekmektedir. 

 Nafaka, tazminat, velayet ve sahip olunan tüm mal varlığı konularında kesin bir anlaşılmaya varılması gerekmektedir. 

Genellikle eşler boşanma davasının uzun sürmesinden çekinmeleri nedeniyle anlaşmalı boşanmayı tercih ettikleri görülmektedir. Eşlerin; haklarını tam olarak aldığı, paylarına düşen malvarlığının paylaşıldığı, ev eşyalarının, ziynetlerin sahibine verildiği, çocuklarla ilgili velayet, nafaka ve günlerinin tam ve yerinde belirlendiği, kusurlu olanın kusurunu kabul ettiği durumlarda anlaşmalı boşanma uygun olabilir.