Gıda Üretimi yapan İşletmelerden İstenen Belgeler Nelerdir
Marka bir firmanın kalitesini, imajını, çizgisini ve akılda kalıp kolay telaffuz edilebilmesini sağlar ve temsil açısından olmazsa olmaz bir unsur olarak kullanılır. Bazen bir isim bazen de bir logo ile birlikte tasarlanabilir. Ancak başka bir firmanın adını veya logosunu kullanmak o firmaya telif hakkı doğurur. Yeni açacağınız bir işletmenin veya ürünün ismini belirlemeden önce marka ve patent araştırma yaptırmanız şart. Marka tescil belgesini alabilmek için de gerekli bir evrak olarak istenmektedir. Bu süreçte sizi bekleyen bazı sürpriz prosedürler de karşınıza çıkabilir. Markaya itiraz işlemleri, tescil sonrası işlemler, uluslararası tescil işlemleri ve marka araştırması bu süreçte karşınıza çıkacak sorun ve yapılması gereken işlemlerin başında yer alıyor. Gıda üretimi sağlıkla direkt alakalı bir sektör olduğu için üretimi yapılan gıdaların istenen standartlarda olup olmadığının onayı için bazı incelemeler yapılır.
İso 9001 Belgesinin Çalışan ve İşveren İçin Sağladığı Avantajlar
Ülkemiz yeni iş alanlarının oluşturulmasında oldukça hızlı yatırımların yapıldığı ülkelerin başında yer alıyor. Ancak açılan her işletme bir ülkenin ekonomik açıdan ilerlemesinde de önemli bir etkiye sahip. Avrupa standartlarında üretim ise son yıllarda en önem verilen konuların başında yer alıyor. Üretimde kaliteyi artırmak ve işletmeleri bu seviyede üretime teşvik etmek için yeni yasal düzenlendi ve bu yasalar ile hem çalışanların hem de işletmenin hakları koruma altına alındı. Sektörde yapılan üretime göre istenen belgelerin başında
iso 9001 belgesi yer alıyor ve bu işletmenin uluslararası pazarlamada kalite ve yeterliliğinin göstergesi olarak büyük avantajlar sağlıyor. Ayrıca bu inceleme ve belgeler ithalat ve ihracat alanında işletmelerin bulundurması gereken belgelerdir. Gıda kontrol belgesi gıda üretimi yapan firmalardan istenen belgelerin başında yer alıyor ve bu belgeyi alıp onaylatmak için bazı yasal sorumlulukların yerine getirilmesi gerekiyor. Faaliyet belgesi, ürün çeşidine ve özelliğine göre istenen belgeler, faturalar ve referans dosyası da ilgili bakanlığa eksiksiz olarak hazırlanıp sunulması gerekir. Gıda üretimi yapmak isteyen yeni girişimciler de KOSGEB ve yatırım desteği alabilirler.
www.ozdanismanlik.com.tr