Bir Eğitim Alınması Şart.
Latin Amerika'da kumsal voleybolundan esinlenerek uyarlanan bu spor dalı, dünya gençlerinin ilgi odağı oldu. Özellikle voleybol severlerin ilgisini çekti. Bossaball kimine göre eğlenceli bir oyun, kimilerine göre ise bir spor dalı olmuş durumda.Ülkemizde henüz yeterinde tanınmayan bossaballun oyun sahası şişme platformdan oluşuyor. File oldukça yüksekte ve içerisinde trambolin mevcut. Her iki alanda bulunan oyuncular, görsel şovlarıyla topu filenin karşı tarafına geçirmeye çalışıyor. Aynı zamanda arka fondan yüksek sesle çalan müzik oyuna coşku katıyor.Bir eğlence havasında oynanan bu spor, göründüğü kadar da kolay değil. Sadece voleybolu bilmek bossaball oynamaya yetmiyor. Öncesinde bir eğitim alınması şart. Jimnastik, futbol ve kapoera eğitimi sonrası yapılan müsabakalarda oyuncuların sunduğu tarz izleyiciye doyumsuz anlar yaşatıyor.
İlk Resmi Turnuva Brezilya da Gerçekleşti.
Bossaball 2001 yılında Brezilya ortaya çıkmış. İspanya'da daha da geliştirilmiş ve 2005 yılında Belçikalı Filip Eyckmans tarafından bir spor dalı haline getirilmiş. İlk resmi turnuvası aynı yıl Brezilya'da gerçekleşen ve gençlerin yeni eğlencesi haline gelen bu spor dalı, Belçika, Brezilya, Hollanda, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan ve İspanya gibi daha bir çok dünya ülkesinde gittikçe yayılmakta.Türk gençleri bossaballı ile ilk kez 2009 yılında tanıştı. Ancak, fazla ilgi gösterilmedi.
Samba Hakemi Tarafından Yönetiliyor.
18 metreye 14 metrelik bir trambolin üzerinde oynanan bu oyunun amacının eğlence olması nedeniyle samba hakemi tarafından yönetilmekte. 3, 4 veya 5'er kişilik gruptan oluşan iki takımın karşı karşıya geldiği müsabakada, topu rakip takımın koruduğu sahanın zeminine düşüren taraf puan alıyor. Puanlama bir puan ve üç puan üzerinden değerlendiriliyor. Top rakip takımın zeminine düşerse bir, ortadaki trambolin üzerine düşerse üç puan üzerinden hesaplanıyor. Üç ya da beş set olarak oynanan oyunun her setinde 25 puanı toplayan takım mücadeleyi kazanıyor. Her turda bir takım topa sekiz kez müdahale edebiliyor. Bir oyuncu ise bir turda üç kez topa vurabiliyor. Topa bir kez el ile vuran oyuncu, topun karşı tarafa geçmemesi halinde iki kez daha topa dokunabiliyor, ancak el ile değil, kafa veya ayak gibi farklı organlarıyla dokunabiliyor.